Пилешки гърди в сач

Моника ИвановаМоника Иванова
Готвач
2168905971
Пилешки гърди в сач
Снимка: Моника Иванова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
2
"Първата работа, когато си купите сач, е да приготвите на него вкусни пилешки гърди - всичко останало може да почака"

Необходими Продукти

  • пилешки гърди - 4 бр.
  • домати - 1 бр.
  • лук - 1 глава
  • червен пипер
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Овкусяваме пилешкото филе с подправките и оставяме за час-два, ако имате възможност - и цяла нощ.

Слагаме в сача, към него добавяме и домата, ако нямате пресен, може да се замести и с доматено пюре, добавяме и нарязания лук.

Слагаме около 100 мл вода.

Печем с капак за около 40 минути на 220 градуса, след което го махаме и оставяме още 10 минути да се дозапекат.

Пилешките гърди в сач са много вкусни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: