Крехко свинско с бира

28/07/2018
Теодора  Иванова Каменова
отТеодора Иванова КаменоваПомощник Готвач5310422781
"Да ви се намира малко бира, че тук готвим едно свинско и цялата отиде за приготвянето му "
Приготвяне20 мин.
Готвене110 мин.
Общо130 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
20 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 243
  • Преглеждания за месеца184
  • Преглеждания за седмицата27
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена20

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Всички знаем, че за да е крехко едно месо, е хубаво преди това да се маринова и начука със специално чукче. Но когато нямате време за предварителна обработка, тази рецепта идва на помощ. Изисква малко усилия, но резултатът си заслужава.

Измийте и нарежете месото, поръсете със сол и натрийте с посочените подправки, поне по 1 ч.л. от всяка. Сипете олиото, нарежете маслото на кубчета и налейте бирата.

Ако посоченото количество не покрива хубаво месото, долейте още малко.

Затворете тавата с фолио и сложете във фурната на 160 градуса за 90 минути.

След изтичане на това време свалете фолиото и допечете до желаното от вас - повече или по-малко запечено според вкуса.

Докато се пече месото, пригответе картофеното пюре. Измийте, обелете, нарежете на средни кубчета и сварете картофите със малко сол за 20-25 минути. Отцедете останалата вода, смачкайте ги и добавете маслото и прясното мляко.

Изчакайте малко да изстине и добавете и разбъркайте и Филаделфията.

Поднесете свинското върху канапе от картофено пюре.

И после...после хапвайте с наслада!

Добър апетит!подобни рецепти тук

5 7
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Йоли
Йоли
28.07.2018 18:36
Вкусно!
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв