Най-лесния солен кекс

Яница НиколоваЯница Николова
Мастър Шеф
472
2k
829
1k
4
30/07/2018
"За майстори и начинаещи кулинари изпитана рецепта за най-лесния солен кекс"
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо12 048
  • Преглеждания за месеца39
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се чукват яйцата, прибавя се солта, олиото, киселото мляко. После се добавя бакпулверът и пресято брашно.

Всичко се разбърква с дървена лъжица до хомогенна смес. Сместа се изсипва в тава с хартия за печене.

Пече се в предварително загрята фурна на 180-190 градуса до златисто.

Може да се провери с клечка за зъби, трябва да излиза суха, без да полепва тесто по нея.

Сервирате соления кекс с пресен домат, колбас или друго по избор.

Рейтинг

5 3
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
TanyaGyurova
TanyaGyurova
17.12.2020 12:13
ЗНе виждам в проуктите брашно и ориентировъчно количество. Иначе звучи добре.:)
0
0
Sunny Petkova
Sunny Petkova
08.02.2020 19:21
След като добавих брашното и сиренето :) кексът се получи много добре. Дори и неочакваните ми гости го харесаха.
2
0
Геновева
Геновева
14.01.2019 08:15
Тъкмо и аз забелязах, че няма брашно и си викам какъв е този кекс без брашно???!?!
1
0
TanyaGyurova
TanyaGyurova
17.12.2020 18:18
В начина на приготвяне пише че се слага брашно, но не и колко. Иначе горе в продуктите, вероятно е пропуснато по грешка.:)
0
0