Начин на приготвяне
Нарязваме патладжана, без да го белим, на кръгчета с дебелина от половин см.
Накисваме го за около 30 мин в подсолена вода.
Изцеждаме и подсушаваме.
Печем патладжана на грил тиган или във фурна до лек златист цвят.
Запържваме ситно нарязаните лук и морков. Добавяме каймата и подправките и запържваме.
Прибавяме и малко вода, за да има течност, в която да се сготвят картофите.
Нарязваме обелените картофи на шайби. Подреждаме в намаслена тавичка картофите.
Отгоре слагаме каймата и завършваме нашата мусака с патладжанения слой.
Запичаме мусаката с патладжан до готовност на картофите (около 30 мин).
Приготвяме заливка от яйцата, брашното и киселото мляко.
Заливаме мусаката с патладжан и картофи и печем за още 10 мин или докато покафенее заливката.
Ако рецептата ти харесва, опитай непременно и другите ни рецепти за мусака, а именно тази вкусна мусака с патладжан, нашата гръцка мусака или научи как се прави най-пухкавата заливка за мусака.