Хляб от Лимец с Кисело Мляко

01/08/2018
"Здраве от природата и на вашата трапеза - вкусен и здравословен хляб от лимец "
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции1
Сготви+1 точки
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо972
  • Преглеждания за месеца47
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете предварително лимеца в хладка вода. Разтворете маята с малко хладка вода.

Направете кладенче от брашното, като предварително сте го пресели. Изсипете маята, добавете солта, захарта, зехтина и киселото мляко.

Разбъркайте с лъжица и добавете лимеца, заедно с водата. Ако е необходимо, добавете още вода, до замесването на меко тесто.

Оставете тестото да си почине и да втаса. Оформете питката и я сложете в тава, застлана с домакинска хартия.

Изпечете на 180 до 200 градуса до готовност.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар