Медена Торта с Цедено Кисело Мляко

01/08/2018
Нина Иванова
отНина ИвановаИноватор11110322
"Подберете плодове според сезона и пригответе лесно тази вкусна медена торта с цедено кисело мляко "
Приготвяне30 мин.
Готвене45 мин.
Общо75 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо868
  • Преглеждания за месеца35
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • брашно - 600 г
  • захар - 300 г
  • мед - 3 с.л.
  • яйца - 3 бр.
  • сода - 2 чаени лъжички
  • цедено кисело мляко - 500 г
  • лимони - 1 бр.
  • мед - сироп от сладко или захарен сироп за сиропиране
  • плодове - за украса на тортата по ваше желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбока купа разбийте яйцата с миксер. Прибавете половината захар (150 грама) към разбитите яйца и разбийте отново с миксера, докато станат на пяна. След това бавно сипете брашното и разбърквайте непрекъснато.

В тенджера на котлона сложете меда и другата половина от захарта. Когато се разтопят прибавете и содата и разбъркайте добре.

Получената смес изсипете в дълбоката купа при брашното и яйцата и разбъркайте до получаване на еднородна смес.

Замесете тестото и го разделете на 3 равни части. Всяка от тях разточете и изпечете всеки блат на 220 градуса.

Подредете блатовете като пожелание можете първо да ги сиропирате. Намажете тънък слой изцедено кисело мляко между всеки блат и отгоре покрийте тортата с плътен пласт от изцедено кисело мляко.

По желание украсете тортата с плодове според сезона.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар