Свеж желиран сладкиш с кайсии

01/08/2018
"Другото име на свежестта - ароматен сладкиш с кайсии "
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции6-8
Сготви+1 точка
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо414
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

  • кайсии - 500 г
  • бишкоти - 8 бр. обикновени
  • заквасена сметана - 400 г
  • готварска сметана - 400 мл
  • желатин - 2 бр. Д - р Йоткер
  • крем - 1 пакет на Д - р Йоткер без варене
  • прясно мляко - 400 мл + за потапяне на бишкотите
  • кайсиево желе - 3 с.л.
  • мента - 2 листенца
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте сладкарската сметана до пухкав крем с помощта на миксер. Прибавете заквасената сметана и разбъркайте до хомогенност.

Разтворете желатина по указания на пакета начин. Прибавете половината от желатина към крема и разбъркайте.

В друга купа разбийте крема на Д-р Йоткер с прясното мляко. Потопете бишкоти в прясно мляко, наредете един ред на дъното на тава с подвижен ринг. Изсипете част от крема.

Наредете почистените и нарязани кайсии върху крема. Сложете отново ред бишкоти, и сметанов крем. Отгоре полейте с крема на Д-р Йоткер /ванилов/.

Добавете останалия желатин към кайсиевото желе и разбъркайте.

Полейте сладкиша по повърхността и завършете. Гарнирайте с ментови листенца и парченца кайсии.

Поставете сладкиша в хладилник за 3-4 часа, за да се стегне, след което може да сервирате.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар