Начин на приготвяне
Разбийте сладкарската сметана до пухкав крем с помощта на миксер. Прибавете заквасената сметана и разбъркайте до хомогенност.
Разтворете желатина по указания на пакета начин. Прибавете половината от желатина към крема и разбъркайте.
В друга купа разбийте крема на Д-р Йоткер с прясното мляко. Потопете бишкоти в прясно мляко, наредете един ред на дъното на тава с подвижен ринг. Изсипете част от крема.
Наредете почистените и нарязани кайсии върху крема. Сложете отново ред бишкоти, и сметанов крем. Отгоре полейте с крема на Д-р Йоткер /ванилов/.
Добавете останалия желатин към кайсиевото желе и разбъркайте.
Полейте плодовия сладкиш по повърхността и завършете. Гарнирайте с ментови листенца и парченца кайсии.
Поставете желирания сладкиш в хладилник за 3-4 часа, за да се стегне, след което може да сервирате.
Свежият желиран сладкиш с кайсии е готов.