Пуешка Супа топчета

Милена АлександроваМилена Александрова
Иноватор
4492k8361
Пуешка Супа топчета
Снимка: Анонимен
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Точно си мислите, че сте опитали всичко и ние ви изненадваме с вкусна пуешка супа топчета"

Необходими Продукти

  • пуешки бутчета - 2 бр.
  • моркови - 1 бр.
  • лук - 1 глава
  • ориз - 1/2 ч.ч. перлен
  • девесил - 1/2 ч.л. сушен
  • черен пипер - 1/4 ч.л.
  • сол - 1/4 ч.л.
  • олио - 1/2 ч.л.
  • прясно мляко - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обезкостяваме пуешките бутчета и смиламе месото. Посоляваме и добавяме черния пипер.

Омесваме и прибираме в хладилника за 30 минути.

В тенджера кипваме около 2 литра вода. От смляното месо оформяме малко топчета и ги пускаме във врящата вода.

Нарязваме лука и морковите и ги добавяме в тенджерата. Добавяме олиото и измития ориз и варим 20-25 минути.

Посоляваме, добавяме девесила и варим още 5-6 минути.

Изключваме котлона и сипваме прясното мляко. Разбъркваме и отместваме от котлона.

Сервираме пуешката супа топла.

Пуешката Супа топчета е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: