Начин на приготвяне
Тиквичките се обелват и настъргват. Посоляват се и в гевгир хубаво се отцежда водата им.
Лукът се нарязва на ситно (най-добре в блендер) и заедно с 2 ч.л. джоджен се добавя към тиквичките. Прибавя се натрошеното сирене, сол и черен пипер на вкус.
Отделно се смесва млякото с олиото и се добавя чесън на прах и още малко джоджен. Излива се при тиквичките и се разбърква.
Добавя се бакпулверът и брашното постепенно, като се разбърква добре.
Сместа се изсипва в намазнена тава, която трябва да е по-голяма, за да е тънък паят. Поръсва се със сусам и се пече около 1 час и 15 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна.
Когато е готово, се изважда първо да изстине добре, за да не се разпада при сервиране.