Ориз с Лапад и Коприва на Фурна

Сергей АнчевСергей АнчевПомощник Готвач179463522
05/08/2018
"Официалното идване на пролетта не е с показването на кокичетата, а с приготвянето на първия за сезона ориз с лапад и коприва "
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 710
  • Преглеждания за месеца18
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Копривата се измива добре и нарязва. Лападът се измива, почиства от жилките и също се нарязва.

Морковът се нарязва на полумесеци, чушката на ситно, доматът на кубчета, скилидките чесън на тънки филийки, джодженът и девесилът се наситняват.

В 4 ч.ч. вода се запарват за около минута копривата и лападът. Бульонът се прецежда и в него се разтваря кубчето. В мазнината се задушават морковът, чушката и доматът.

Добавят се чесънът, оризът и черният пипер. Залива се с 1 ч.ч. бульон. Прехвърля се в тавичка и се добавят останалият бульон, джодженът и девесилът.

Посолява се и се разбърква добре. Престоява във фурна, загрята на 180 градуса 30-40 мин. Добре е на 20-тата минута да се разбърка.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар