Начин на приготвяне
Копривата се измива добре и нарязва. Лападът се измива, почиства от жилките и също се нарязва.
Морковът се нарязва на полумесеци, чушката на ситно, доматът на кубчета, скилидките чесън на тънки филийки, джодженът и девесилът се наситняват.
В 4 ч.ч. вода се запарват за около минута копривата и лападът. Бульонът се прецежда и в него се разтваря кубчето. В мазнината се задушават морковът, чушката и доматът.
Добавят се чесънът, оризът и черният пипер. Залива се с 1 ч.ч. бульон. Прехвърля се в тавичка и се добавят останалият бульон, джодженът и девесилът.
Посолява се и се разбърква добре. Престоява във фурна, загрята на 180 градуса 30-40 мин. Добре е на 20-тата минута да се разбърка.
Коментари