Попска супа топчета

04/08/2018
Яница Николова
отЯница НиколоваГотвач4054001023
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 270
  • Преглеждания за месеца210
  • Преглеждания за седмицата32
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът, морковите и картофите се почистват, измиват и нарязват на много ситно.

Задушават се в тенджера с олиото и солта. След това се прибавя домашно приготвен гъбен бульон. Вари се докато омекнат зеленчуците.

Каймата се омесва с ориза, приготвя се купичка с вода и малко оцет и с намокрени ръце се правят средни по големина топчета.

Варят се около 20 минути на тих огън. Прави се варената застройка, като в тенджера се слагат яйцата, млякото и брашното.

Разбърква се на гладка каша и се слага на котлона, докато се посгъсти, около 5 минути. При непрекъснато разбъркване се долива малко по малко от бульона на супата.

След което се връща при останалата супа и се разбърква.Поръсва се с нарязан пресен магданоз.

При поднасянето се добавя резен лимон и препечена филийка. По желание може и смлян черен пипер.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар