Начин на приготвяне
Обелете ябълките, почистете ги от семенната част, настържете ги на едро ренде и посипете с канелата, разбъркайте и оставете настрани.
Разделете белтъците от жълтъците. Разбийте белтъците на пяна и бавно добавяйте захарта към тях. Последователно, един по един добавяйте жълтъците, ванилиите, топлото мляко, олиото и накрая смесеното брашно с бакпулвера, разбъркайте до еднородна пухкава смес.
Нагрейте фурната на 180 градуса. В тава с размери 25х40 см постелете хартия за печене и изсипете половината яйчена смес, поставете във фурната за около 10 минути, за да хване лека коричка (много е важно, защото аз не изчаках и ябълковата смес падна долу).
Извадете тавата и равномерна поръсете плънката. Върху нея разпределете останалата половина от яйчената смес.
Печете ябълковата пита до готовност, като проверявате с дървена клечка за зъби за нея. Охладения ябълков сладкиш поръсете с пудра захар.
Коментари