Начин на приготвяне
Сваряваме бутчетата, след това отделяме от костите месото и накъсваме на малки парченца. Бульона запазваме и отделяме настрана.
Лука нарязваме и задушаваме в олиото и 1 к. ч. вода до омекване. Изчакваме докато се изпари водата и чак след това прибавяме и запържваме пилешкото месо. Прибавяме солта и черния пипер и оставяме да изстине.
От продуктите, изброени по-горе, омесваме тесто, като не се добавя вода. Разделяме на 7 еднакви топки и от тях разточваме кори с дебелина 2-3 мм. Оставяме ги да поизсъхнат малко и всяка кора се разрязва на квадрати със страна 7 см.
В средата слагаме по 1 ч. л. от плънката и срещуположните краища се прегъват и залепват. Нареждаме получените мантъ в намаслена тава в кръг.
Всяко следващо слагаме върху края на предното, така че да се застъпват. Поставяме в умерена фурна и печем.
Бульона, който отделихме, затопляме и с него поливаме получените мантъ. Тавата слагаме на котлона да покъкри 1-2 минути и покриваме с друга тава, за да поеме течността.