Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Кускус по марокански

Кускус по марокански

LinaNLinaN
Новак
7351724
Кускус по марокански3 / 3
08/08/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
80 мин.
Порции
6
"Мароканската кухня е наситена с подправки, които могат да направят дори от най-простото ядене истински шедьовър - този кускус е точно такъв"

Необходими Продукти

  • кускус - 200 г Арабски
  • олио - 5 - 6 с.л
  • пилешки гърди - 800 г
  • лук - 1 бр.
  • чушки - 1 бр.
  • моркови - 1бр.
  • домати - 1бр.
  • зеленчуков бульон - 1 бр.
  • чесън - 2 скилидки
  • къри - 1 с.л
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • сол - 1 ч.л
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • кориандър - 1 с.л.
  • джинджифил - 1 с.л.
  • вода - 400 мл гореща
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете пилешкото на средно големи парченца, след това изсипете олиото в тенджера, загрейте на средна температура и го добавете.

Изсипете червения пипер и кърито и разбъркайте, след това запържете до готовност (около 10 минути), като не забравяйте да разбърквате, за да не загори. След като е готово прехвърлете месото в купа и го покрийте с фолио, за да не изстине.

В същия съд сложете нарязаните лук, морков, пипер, настъргания чесън и джинджифил, черния пипер и солта. Разбъркайте за да се смесят продуктите и пържете докато омекне лукът.

През това време разтворете бульона в горещата вода и след като се запържат зеленчуците го изсипете в тенджерата, заедно с нарязания на кубчета домат и кориандъра. Разбъркайте.

След като заври добавете кус-куса, разбъркайте добре и оставете да ври на слаб огън, 5 минути със затворен капак. Махнете капака, спрете котлона и разбъркайте отново. Добавете месото и се насладете на страхотния вкус.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.5
50
41
31
20
10
Дай твоята оценка: