Червена леща с нахут и домати

Рая АндоноваРая Андонова
Готвач
454
2k
811
870
6
09/08/2018
Приготвяне5 мин.
Готвене20 мин.
Общо25 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо651
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът, морковът и доматите се нарязват на ситно.

В сгорещено олио се запържват лукът и морковът. След това към тях се прибавя измитата и отцедена леща, подправките, кубчето бульон /натрошено/, доматите и 1 1/2 - 2 ч.ч. вода.

След като заври, котлонът се намаля и се оставя така до омекване на лещата.

Тогава се прибавя фидето и още вода, ако е необходима, нахутът и наситнен магданоз.

Тенджерата се оставя похлупена, докато омекне фидето.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар