Хляб от Ръж и Лимец

Сергей АнчевСергей Анчев
Готвач
229
2k
313
783
3
10/08/2018
"Полезен и много вкусен - вижте как да приготвите хляб от ръж и лимец"
Приготвяне15 мин.
Готвене40 мин.
Общо55 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо6 837
  • Преглеждания за месеца289
  • Преглеждания за седмицата38
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

  • ръжено брашно - 300 г
  • брашно от лимец - 200 г
  • мазнина - 2 с.л. растителна
  • мая - 7 г суха за хляб
  • захар - 1 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Захарта и маята се разтварят в 200 мл топла вода. Изчаква се да шупне.

С намаслени ръце се омесва полутвърдо тесто от брашната, маята и солта.

Оставя се да престои на топло 2 часа под скреч фолио.

Отново се примесва с намаслени ръце и се оформя хлябът. Правят се 3 – 4 прореза.

Пече се около 30 – 35 мин в предварително загрята на 220°C фурна.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Потребител#247645
Може ли да се използва прясна мая?
0
0