Хляб от Ръж и Лимец

10/08/2018
Сергей Анчев
отСергей АнчевПомощник Готвач140242761
Приготвяне15 мин.
Готвене40 мин.
Общо55 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо770
  • Преглеждания за месеца52
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

  • ръжено брашно - 300 г
  • брашно от лимец - 200 г
  • мазнина - 2 с.л. растителна
  • мая - 7 г суха за хляб
  • захар - 1 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Захарта и маята се разтварят в 200 мл топла вода. Изчаква се да шупне.

С намаслени ръце се омесва полутвърдо тесто от брашната, маята и солта.
Оставя се да престои на топло 2 часа под скреч фолио.

Отново се примесва с намаслени ръце и се оформя хлябът. Правят се 3 – 4 прореза.

Пече се около 30 – 35 мин в предварително загрята на 220°C фурна.подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар