Торта с 2 вида блат

10/08/2018
Виктория Георгиева
отВиктория ГеоргиеваПомощник Готвач145591
Приготвяне15 мин.
Готвене40 мин.
Общо55 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо305
  • Преглеждания за месеца24
  • Преглеждания за седмицата12
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • яйца - 6 бр.
  • захар - 2 ч.ч.
  • брашно - 2 ч.ч.
  • стафиди - 50 г
  • орехи - 1 к.ч. изчистени
  • компот от кайсии - 1 буркан
  • компот от вишни - 1 буркан
  • заквасена сметана - 2 кофички
  • желатин - 2 п.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За единия блат се чукват 3-те яйца. Добавя се 1 ч.ч. захар. Разбиват на сняг. Добавя се брашното и се разбива добре. Добавят се стафидите. Объркват се.

Подготвя се тавичка с хартия за печене и намазнена. Сместа се изсипва в тавичката.

Същото се повтаря и с другия блат, но в него се слагат орехи вместо стафиди.

Тавичките трябва да са еднакъв размер. Пекат се един по един до готовност.

За крема:
Aктивира се желатинът в 1 к.ч. от сока на компота от кайсии. Разбиват се заквасената сметана и желатинът. Слага се първият блат със стафиди.

Сиропира се с компота от кайсии. Отгоре се нареждат плодчетата кайсии.

Маже се половината сметанов крем. Слага се вторият блат с орехи. Сиропира се с компота от вишни. Вишните се отцеждат и се добавят към останалата част сметанов крем.

Тортата се покрива с крема с вишни. Оставя се да стегне за няколко часа в хладилника.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар