Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Шоколадов сладкиш»Шоколадов сладкиш с яйчен крем

Шоколадов сладкиш с яйчен крем

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k20k4k24
Шоколадов сладкиш с яйчен крем
Снимка: Мария Симова
2 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
80 мин.
Порции
12
"Шоколадови наслади за малки и големи"

Необходими Продукти

  • За блата
  • яйца - 4 бр.
  • захар - 200 г
  • олио - 100 мл
  • прясно мляко - 150 мл
  • брашно - 300 г
  • бакпулвер - 1 бр.
  • ванилия - 1 бр.
  • какао - 50 г
  • за крема
  • жълтъци - 2 бр.
  • прясно мляко - 250 мл
  • брашно - 3 с.л.
  • захар - 70 г
  • ванилия - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Започнете с крема, разбийте жълтъците със захарта, на тънка струя към тях добавете студеното прясно мляко, ванилията и накрая брашното, бъркайте докато получите еднородна гладка смес.

Сипете сместа в тенджера, поставете върху нагрят котлон и бъркайте до сгъстяване на сместа на крем. Прехвърлете с лъжица крема в пош и оставете там, докато ви потрябва.

За блата разбийте яйцата със захарта до пухкава смес, прибавете последователно на тънка струя олиото и млякото при непрекъснато бъркане.

Смесете сухите съставки - брашно, бакпулвер, ванилия и какаото, разбъркайте и ги прибавете към сместа, разбъркайте отново до еднородна смес.

Сипете сместа в тавичка 24 см диаметър, постлана с хартия за печене. Върху нея шприцовайте спираловидно половината крем и поставете тавата в предварително нагрята на 180 градуса фурна.

По време на печене блатът започва да се надува а кремът потъва в него, след като потъне и останат следите от спиралата, извадете тавата шприцовайте останалата част от крема по следите на спиралата и отново поставете тавата във фурната.

Печете сладкиша до готовност, като за нея проверявате със дървена клечка за зъби.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: