Лимецов Хляб с Квас

11/08/2018
Виктория Георгиева
отВиктория ГеоргиеваПомощник Готвач158592
"От полезен по-полезен или как да приготвим страхотен лимецов хляб с квас у дома "
Приготвяне20 мин.
Готвене180 мин.
Общо200 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо545
  • Преглеждания за месеца40
  • Преглеждания за седмицата10
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

  • вода - 330 г
  • олио - 4 с.л.
  • сол - 1 1/2 ч.л.
  • захар - 1 с.л.
  • сухо мляко - 4 с.л.
  • брашно от лимец - 600 г
  • квас - 6 с.л. готов
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се слага готовата квас. В купата се добавят захарта, олиото и сухото мляко. Разбива се.

Добавят се щипка сол и 100 г от водата. Добавят се и 200 грама от лимецовото брашно. Отново се разбива добре до получавянето на хомогенна каша.

Купата се покрива с влажна кърпа и се оставя не по-малко от 6 часа. Кашата трябва да увеличи обема си.

Когато кашата набъбне, се слага в хлебопекарната. Към нея се добавят останалите вода и лимец. Слага се сол.

Ползва се програмата за основен хляб. Програмата включва замесвяне, втасване и печене.

Хлябът ухае чудесно.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар