Австрийска Чеснова Крем Супа

12/08/2018
"Австрийска чеснова крем супа - изглежда толкова добре, че чак не ни се иска да разваляме вида ѝ, но какво да се прави... поне си имаме снимка за спомен "
Приготвяне16 мин.
Готвене50 мин.
Общо66 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
15 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 892
  • Преглеждания за месеца15
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена15

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте мазнината на умерен огън и в нея запържете почистените и накълцани лук, магданоз и чесън с малко сол. Преди да започнат да добиват загар, ги отстранете от огъня и пасирайте.

Налейте бульона, пуснете в него дафиновия лист и клонките розмарин и варете под капак около 30 минути на слаб огън.

Отстранете от огъня и изчакайте няколко минутки. През това време разбийте жълтъците и налейте към тях прясното мляко. Сипете на тънка струйка към останалата течност и разбъркайте.

За повече кремообразност може да сложите повече жълтъци.

Когато супата е готова, си пригответе яйцата, с които ще бъде поднесена.

Загрейте вода на умерен до слаб огън и сложете в нея сол и оцет.

Чукнете едно по едно яйцата първо в купичка и след това приплъзвайки плавно във врящата вода. Варете ги до желаната готовност - по течни или твърди, както ви харесва.

Извадете от супата дафиновия лист и розмарина и разсипете в купички. Във всяка сложете по едно поширано яйце и поръсете с останалия магданоз.

Добър апетит!

Рейтинг

5 5
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар