Начин на приготвяне
Патладжаните нарязваме по дължина на резени с дебелина около 0.5 см. Накисваме за половин час в посолена вода, след което ги премиваме добре и подсушаваме.
Поливаме с малко зехтин и разбъркваме хубаво, така че всяко парче да се намазни. Редим в тава, покрита с хартия за печене. Пекат се около 15 минути на 200°C.
След това върху всяко парче слагаме малко сол, резен обелен домат и връщаме отново във фурната за 10 минути.
През това време почистете и нарежете маслините и колбаса (по избор може шунка, шпекови изделия, сухи суджуци и т.н.), настържете заедно сиренето и кашкавала.
Изваждате отново тавата от фурната. Редите маслини и колбас, поръсвате с босилек и засипвате всяко парче хубаво със сиренето и кашкавала.
Връщате във фурната за още 5 минути или докато се получи хубава златиста коричка.
Вкусни са както топли, така и добре охладени.