Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Хлебчета»Питка в халогенна фурна

Питка в халогенна фурна

Питка в халогенна фурна
Снимка: Цветанка Цветанова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Може да прилича на космическа чиния, ама такива питки за чудо и приказ не сте опитвали досега"

Необходими Продукти

  • готово тесто - 400 г
  • сирене
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тестото се разделя на топки. Топките се сплескват да станат на кръгчета.

Слага се сирене (натрошено ) в средата и отново се завива на топка. Така се процедира с всичките топчета.

Тавичката на фурната се намазнява ляко. Слагат се топките.

На долната скара се поставя тавата. Пуска се на програма Почистване (така втасва най-добре).

След надигането на питката се увеличава на 125 градуса за 10 мин.

Постепенно се вдигат на 150 градуса и накрая - на 180. Общо за изпичане около 30 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: