Свински кебап в глинен гювеч

16/08/2018
Приготвяне30 мин.
Готвене50 мин.
Общо80 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо26 071
  • Преглеждания за месеца194
  • Преглеждания за седмицата14
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

  • свинско месо - 1500 г от бут
  • лук - 4 глави
  • моркови - 3 бр.
  • олио
  • сол
  • печурки - 500 г
  • черен пипер - на зърна
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете лука и го задушете в олио до омекване. Прибавете почистените и нарязани моркови и гъби.

Разбъркайте. Гответе 4-5 минути.

Добавете нарязаното свинско месо на късчета. Разбъркайте и след като месото се запържи, свалете съда откотлона.

Изсипете кебапа в глинен гювеч.

Овкусете със сол и черен пипер. Добавете 1/2 ч.ч. топла вода. Похлупете гювеча и изпечете във фурна до готовност.

Рейтинг

5 3
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар