Начин на приготвяне
Приготвянето на пълнен овнешки бут се различава от агнешкия.
Взимаме едно овнешко бутче и внимателно отстраняваме бедрената кост. На нейно място слагаме плънката, приготвена от телешкото месо, галетата, яйцето и подправките.
Зашиваме овнешкия бут, заливаме го с олиото, добавяме малко вода и печем в умерено загрята фурна до готовност.
Нарязваме овнешкия бут на филийки и подреждаме в чиния.
Мазнината от печевето прехвърляме в тенджера, добавяме брашното и запържваме за кратко. Разреждаме запръжката с виното и 2 к.ч. вода. Кипваме и варим на тих огън до сгъстяване.
Прибавяме ситно нарязания магданоз, разбъркваме, заливаме месото със соса и поднасяме топло.