Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пържоли»Пилешки гърди с кашкавал и домати

Пилешки гърди с кашкавал и домати

Джемиле ЧешлиеваДжемиле Чешлиева
Мастър Шеф
7483k1k6
Пилешки гърди с кашкавал и домати
Снимка: Джемиле Чешлиева
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • пилешки гърди - 600 г
  • яйца - 2 бр.
  • брашно - 100 г
  • галета - 100 г
  • домати - 4 бр. големи
  • кашкавал - 300 - 400 г
  • олио
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешките гърди се разфасоват на 4 равни парчета, които се поръсват със сол и черен пипер на вкус.

Всяко парче се разрязва по средата като хлебче за сандвич, но не до дъното. Всяко от тях се пълни с рендосан кашкавал. В подходяща тавичка се загрява олио.

Пълнените пилешки гърди първо се овалват в брашно, после в разбитите яйца и накрая в галета.

Пържат се до златиста коричка и от двете страни. После към тях се добавят предварително обелени и рендосани домати. Отгоре се поръсват с останалия кашкавал.

Запържват се така за около 2-3 минути и тавата се прехвърля във загрята фурна до хрупкав загар на кашкавала.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: