Лучено тесто

Йозлям КадироваЙозлям КадироваКопирайтър18331592
19/08/2018
Приготвяне30 мин.
Общо30 мин.
Порции1
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо371
  • Преглеждания за месеца19
  • Преглеждания за седмицата14
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се обелва и се нарязва на ситно. И се пасира. Вземаме подходящ съд и започваме да приготвяме тестото.

Сипваме брашното и по средата си образуваме кладенче. В това кладенче започваме да добавяме един по един продуктите и омесваме много добре, докато се получи меко и нелепкаво тесто.

Прясното мляко и водата не трябва да са студени, а хладки или леко претоплени, за да втасва по-бързо.

Можете и предварително да шупнете маята с прясно мляко и захар, но не е задължително.

Готовото омесено тесто се оставя да почине, докато удвои обема си около 30 минути.

Може да се направят пърленки, питки, хлебчета и каквото друго пожелаете с уникалния аромат на лук.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар