Лучено тесто

Йозлям КадироваЙозлям Кадирова
Готвач
211
836
1k
350
1
19/08/2018
Приготвяне30 мин.
Общо30 мин.
Порции1
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 237
  • Преглеждания за месеца68
  • Преглеждания за седмицата10
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се обелва и се нарязва на ситно. И се пасира. Вземаме подходящ съд и започваме да приготвяме тестото.

Сипваме брашното и по средата си образуваме кладенче. В това кладенче започваме да добавяме един по един продуктите и омесваме много добре, докато се получи меко и нелепкаво тесто.

Прясното мляко и водата не трябва да са студени, а хладки или леко претоплени, за да втасва по-бързо.

Можете и предварително да шупнете маята с прясно мляко и захар, но не е задължително.

Готовото омесено тесто се оставя да почине, докато удвои обема си около 30 минути.

Може да се направят пърленки, питки, хлебчета и каквото друго пожелаете с уникалния аромат на лук.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Kristine Tenova
Kristine Tenova
07.11.2019 22:21
Тестото е изключително ароматно. Каквото и да го направиш, няма как да не стане вкусно
1
0
Йозлям Кадирова
Радвам се много, че ви е допаднал :)
0
0