Козуначено руло с орехи

DanteStoqnovDanteStoqnovНовак2
21/08/2018
Приготвяне40 мин.
Готвене40 мин.
Общо80 мин.
Порции10 парчета
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо129
  • Преглеждания за месеца13
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Козуначеното тесто се омесва и се оставя да втаса.

Млякото за плънката се кипва със захарта и с него се попарват скълцаните орехови ядки. Прибавят се галетата и канелата. Сместа се разбърква добре и се оставя да изстине.

Втасалото тесто се разделя на две. Разточват се кори с правоъгълна форма, които се намазват равномерно с плънката и се завиват на рула.

Рулата се поставят в намазана с масло и поръсена с брашно тава - като краят, получен при навиването, трябва да остане отдолу.

Оставят се да втасат.

Намазват се с разбитите яйца и се пекат на ниска температура.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар