Яхния от миди

ЗориЗори
Гуру
1k10k5k7
Яхния от миди
Снимка: Зори
2 / 8
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
2
"От моряците я знаем, бързаме да ви предадем рецептата - невероятна яхния от миди"

Необходими Продукти

  • миди - 1.5 кг с черупките
  • кромид лук - 1 голяма глава
  • олио - 1/2 ч.ч. или зехтин
  • чушки - 1 - 2 бр.
  • моркови - 1 бр.
  • домати - 400 г
  • грах - 400 г, консерва
  • чесън - 1 - 2 скилидки
  • сол
  • лют червен пипер
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запържва се една голяма глава едро нарязан кромид лук в 1/2 ч.ч. олио или зехтин, добавя се едро нарязаните морков и една зелена и червена чушка.

Добавя се 200 мл настъргани или пасирани белени домати и консерва 400 г стерилизиран грах, 1 с.л. сол и малко лют червен пипер на вкус.

Яхнията се вари 10-15 минути, докато омекнат зеленчуците, и след това се добавят предварително почистените и измити миди за няколко минути, колкото да се отворят, като тенджерата се похлупва с капак.

Поднасяме яхнията гореща, поръсена с магданоз и ситно накълцан чесън.

Яхнията от миди е много вкусна!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: