Начин на приготвяне
Всички зеленчуци /без картофите/ се режат на ситно и се сотират в дълбок тиган за не повече от минута. Слагат се заедно. Когато поомекнат, ги поръсваме с червен пипер и около 1 ч.л. сол.
Заливаме с 200-300 мл топла вода и оставяме да къкри на тих огън под капак около 15 минути. Но преди това се слагат и картофите.
По малките се слагат цели, а по големите се режат. Трябва да са с еднаква големина. Ако картофите са пресни, не е необходимо да се белят, а само да са добре измити и почистени с четка.
Доматеното пюре се разрежда с мастиката и се добавя след 15 минути.
Добавят се и мидите така, както са замразени. Къкри още 10 минути.
Подправя се с розмарин и майоран и след 5 минути се сваля от огъня. Ястието може да се обогати с рулца от раци и калмари.
Коментари