Бърза пърленка с кашкавал в специален уред

Яница НиколоваЯница НиколоваИноватор4684001904
20/08/2018
Приготвяне10 мин.
Готвене10 мин.
Общо20 мин.
Сготви+1 точка
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 149
  • Преглеждания за месеца88
  • Преглеждания за седмицата11
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

  • брашно - около 500 г
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • суха мая - 7 г
  • яйца - 1 бр.
  • олио - 4 - 5 с.л.
  • айрян - 140 мл гъст
  • вода - топла
  • за гарниране
  • кашкавал - настърган
  • краве масло
  • шарена сол
  • приготвяне:
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Замесва се нелепнещо тесто от изроените продукти. Може да се замеси и в хлебопекарната на програма тесто (1:30 ч.). Първо се слагат течните съставки, после сухите и се включва.

Когато програмата приключи, тестото се разделя на няколко парчета. Поставя се в специален уред за приготвяне на пица, разстила се с ръце на тънък блат, отгоре се поставят парченца краве масло, поръсва се с настърган кашкавал и шарена сол.

Уредът се затваря и включва, когато светне зелено се засичат 10 минути.

След което се изключи, изважда се и се поставят няколко парчета масло.

Сервира се пърленката топла.

Може да се изпече и във фурната на хартия за печене на 200 градуса до златисто.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар