Начин на приготвяне
Кюфтетата се разделят на по 2 по-малки кюфтенца. Оформят се отново на кюфтенца.
В тиган се слага малко олио, за да се загрее. Кюфтетата се пържат.
Лукът се почиства и нарязва на ситно. В същия тиган и остатъчната мазнина, се слага да се запържи лукът. Добавят се брашното и червеният пипер, за да се запържат. Разбърква се.
Постепенно се добавя и доматеният сок, като непрекъснато се бърка. Добавя се и малко водичка до получаване на сос. Сосът се овкусява със сол и черен пипер.
Картофеното пюре се приготвя според указанието на опаковката. В моя случай се слагат 520 мл вода да заври. След като водата заври, се слага 1 к.л. сол. Водата се сваля от котлона.
При непрекъснато разбъркване се добавя прясното мляко. Изсипва се съдържанието на картофеното пюре на прах. Оставя се да престои 1 минута. Разбърква се внимателно. Добавя се малко масълце и се разбърква до разтопяването на маслото и получаването на хомогенна смес.
Всички компоненти са приготвени. Сглобява се чинията, като по средата се прави полукръг от картофеното пюре. Около него се сипва доматеният сос.
Добавят се кюфтенцата.
Консумира се непосредствено след приготвянето.