Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Друсани пукани чушлета

Друсани пукани чушлета

Ася ЗаевскаАся Заевска
Готвач
3412k6701
Друсани пукани чушлета
Снимка: Дони Ники
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
15 мин.
Порции
4
"Табиетлийски пукани чушлета, които много, много ще ви допаднат"

Необходими Продукти

  • люти чушлета - 10 бр. (сорт Шипка)
  • олио - 2 с.л.
  • оцет - 1 ч.л.
  • сол - 1 щипка
  • магданоз - 2 с.л. (пресен) или чубрица (прясна)
  • чесън - 2 скилидки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте чушлетата и ги цепнете на върха с нож.

Загрейте котлона и ги изпечете от всички страни.

През това време наситнете чесъна и магданоза/чубрицата.

След като опечете чушлетата, ги прехвърлете в гювече. Отгоре ги залейте с олиото и оцета.

Овкусете със солта, магданоза/чубрицата и чесъна.

Затворете гювечето и го раздрусайте, за да се овкусят равномерно чушлетата.

Друсаните пукани чушлета са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: