Gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Буркани»Туршия с пукани чушлета и син домат

Туршия с пукани чушлета и син домат

Христилияна ДимитроваХристилияна Димитрова
Мастър Шеф
3822k9722k9
Туршия с пукани чушлета и син домат
Снимка: Христилияна Димитрова
1 / 2
16/09/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
10
"Пишкантна туршийка за зимната ракийка с приятели"

Необходими Продукти

  • чушлета - 1 кг
  • син домат - 1 кг
  • моркови - 1 кг
  • сол - 100 г
  • оцет - 200 мл
  • олио - 1 к.ч.
  • захар - 1 к.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чушлетата се опукват. Синият домат се реже на кубчета. Морковите се настъргват.

След това синият домат се бланшира в смес от 1 литър вода, 200 грама оцет, 1 кафена чаша олио, 100 грама сол и 1 кафена чаша захар. Бланшира се за около 10 минути - до промяна на цвета.

След това се отцежда и се прибавя към чушлетата и морковите. Всичко се разбърква хубаво. След това се редят в буркани.

В бурканите се сипва по малко от сместа, в която е варен синият домат. Може да се сложи по 1 аспирин, ако е малък буркан, или по 2 аспирина, ако бурканът е по-голям.

Също така бурканите могат да се кипнат 10 минути за капачка, вместо да се слага аспирин.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

2
50
40
30
21
10
Дай твоята оценка: