Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Сачове»Сач със свинско и картофи

Сач със свинско и картофи

Сач със свинско и картофи
Снимка: Стоянка Русенова
2 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
65 мин.
Порции
3
"Погледнете този сач и бъдете честни - 2 бири ще стигнат ли"

Необходими Продукти

  • свински бут - 1 кг
  • картофи - 600 - 700 г
  • моркови - 2 бр.
  • зелени чушки - 2 бр.
  • пикантина - 1 с.л. зеленчукова
  • универсална подправка - 1 с.л. домашна
  • черен пипер - на вкус
  • кимион - на вкус
  • захар - 1/2 к.л.
  • сол - на вкус
  • червен пипер - 1/2 с.л.
  • чубрица - пожелание
  • олио - 3 - 4 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме добре свинското месо.

Една част от него правим на пържолки, а останалата нарязваме на хапки.

Обелваме картофите и ги нарязваме на не много тънки колелца, които след това режем на половинки.

Морковите почистваме, нарязваме и тях на колела, а чушките на лентички.

След като сме готови, си вземаме сача и наливаме олиото.

Изсипваме картофите, морковите и пипера.

Разбъркваме ги и посипваме със зеленчуковата пикантина, домашната универсална подправка и чубрицата.

Отново бъркаме и отгоре нареждаме пържолите с хапките.

Поръсваме със черен пипер, кимион, захар, сол, червен пипер.

Не сипваме никаква вода, а поставяме във фурната.

Печем до готовност.

Не е нужно да се бърка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: