Чушки бюрек с бъркани яйца

23/08/2018
"Вкусът на лятото, събран в една чиния - няма как да му устоите "
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо903
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Печем чушките и задушаваме в купа с капак. Обелват се от люспите и оставяме да се отцедят от течността.

В купа се разбиват яйцата, добавя се натрошено сирене, нарязан бекон на ситно, скилидка пресован чесън и пресен магданоз.

Сипва се яйчената смес в тиган със загрято олио и бъркаме с дървена лопатка, докато сместа се сгъсти. Още в тигана сместа се разделя на 4 порции.

Всяка чушка се срязва през средата, почистват се семената и пълним с бърканите яйца с бекон и сирене.

Събират се двата края, да добие цяла форма, и овалваме в брашно, като леко се изтупва излишното. Пържим в загрято олио от двете страни до златисто и сервираме в чиния с пресни зеленчуци или млечен сос.

Вкусна лятна гозба, засища за дълго.

Добър апетит!

Продълговато ренде със силиконова дръжка 38x5см.
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Продълговато ренде със силиконова дръжка 38x5см.
10.99 лв.
Виж ››

Когато не ви се занимава да режете, извадете тайното си оръжие - продълговатото ренде за лесно обработване на храната. Универсално ренде, на което нито един продукт не би могъл да се опре!

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар