Чушки бюрек с бъркани яйца

23/08/2018
"Вкусът на лятото, събран в една чиния - няма как да му устоите "
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо711
  • Преглеждания за месеца15
  • Преглеждания за седмицата9
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

  • печени чушки - 4 бр. червени
  • олио - 1 - 2 с.л.
  • яйца - 4 бр.
  • сирене - 100 г натрошено
  • бекон - 3 ленти
  • магданоз
  • сол - на вкус
  • чесън - 1 - 2 скилидки
  • черен пипер - щипка
  • брашно - за овалване
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Печем чушките и задушаваме в купа с капак. Обелват се от люспите и оставяме да се отцедят от течността.

В купа се разбиват яйцата, добавя се натрошено сирене, нарязан бекон на ситно, скилидка пресован чесън и пресен магданоз.

Сипва се яйчената смес в тиган със загрято олио и бъркаме с дървена лопатка, докато сместа се сгъсти. Още в тигана сместа се разделя на 4 порции.

Всяка чушка се срязва през средата, почистват се семената и пълним с бърканите яйца с бекон и сирене.

Събират се двата края, да добие цяла форма, и овалваме в брашно, като леко се изтупва излишното. Пържим в загрято олио от двете страни до златисто и сервираме в чиния с пресни зеленчуци или млечен сос.

Вкусна лятна гозба, засища за дълго.

Добър апетит!

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар