Сладко от праскови и червено цвекло

25/08/2018
Приготвяне60 мин.
Готвене50 мин.
Общо110 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо446
  • Преглеждания за месеца21
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измити праскови се обелват и нарязват на ситни парченца в голяма тенджера. Цвеклото се измива, обелва се кората и се рендосва на едро ренде.

Смесват се праскови и захар. Оставят се за 1 час да пуснат сок и се слагат на котлона. Варят се на умерен огън 20 минути, като се бъркат с дървена лопатка.

С решетъча лъжица се изхвърля образувалата се пяна. Добавяме настъргано червено цвекло. Варенето продължава още 20 минути, докато сгъсти сладкото.

Сипваме лъжичка лимонтозу, бъркаме още 3-4 минути, накрая добавяме и лъжичка ябълков пектин, разбъркваме още 2-3 минути и готово.

Сипва се в сухи буркани с капачки и обръщаме с дъното нагоре, докато се охладят. Чудесно сладко се получи, изкуших се да опитам как е на вкус - ще е прекрасно за сладкиши и десерти!

Двойна затварачка за буркани като от едно време
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Двойна затварачка за буркани като от едно време
13.50 лв.
Виж ››

Практична и лесна за употреба затварачка за буркани с удобна двойна дръжка, пръв помощник при приготвянето на зимнина.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар