Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Кайма»Плескавица»Ласкарски плескавици с коприва

Ласкарски плескавици с коприва

Ася ЗаевскаАся Заевска
Готвач
3412k6701
Ласкарски плескавици с коприва2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
135 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
175 мин.
Порции
8
"Най-подходящата гарнитура за Ласкарски плескавици с коприва са още ласкарски плескавици с коприва"

Необходими Продукти

  • кайма - 600 г
  • лук - 1/2 глава
  • червени чушки - 1 бр.
  • шпеков салам - 100 г
  • кашкавал - 50 г.
  • магданоз - 1/2 връзка
  • чубрица - 1 с.л.
  • коприва - 2 с.л. сушена
  • сол - 1 щипка
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1 к.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Прехвърлете каймата в купа. Нарежете на малки кубченца, предварително измитата и почистена чушка, лука (също почистен) и шпека и ги добавете към каймата.

Наситнете магданоза, рендосайте кашкавала и също ги добавете в купата с кайма. Овкусете с копривата и подправките и размесете добре. Покрийте със свежо фолио купата и я приберете в хладилника за поне 2 часа.

След това оформете плескавиците и ги опечете на скарата. Да Ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: