Начин на приготвяне
В купичка се слагат жълтъците и се разбиват с вилица. Може да се претрият през цедка, за да в фино.
Млякото и захарта се поставят в тенджера с незалепващо покритие, добавят се жълтъците, есенциите.
Слагат се на умерен огън, разбърква се непрекъснато, докато стане смес с консистенция на боза.
Отстранява се от котлона и се оставя да се охлади.
Добре изстудената сметана се разбива, прибавя се пудрата захар и отново се разбива.
След това към сметаната се прибавя охладения крем и се разбърква добре.
По желание може да се прехвърли в кутийки.
Замразява се за 6 часа, като на всеки 30 минути се изважда и разбърква.
За топинга къпините се минават през сокоизстисквачка, ако има нужда, и през марля. Слага се в касерола с незалепващо покритие и се кипва за 5 минути, после се прибавя захарта и се вари до сгъстяване.
Гъстотата се определя, като се капне капчица върху порцеланова чиния, не трябва да се разлива.
Накрая се прибавя киселината.
Охлажда се.