Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Гювеч»Постен славянски гювеч

Постен славянски гювеч

редакция:
Постен славянски гювеч
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Вече и за вегетарианци - вкусен Постен Славянски гювеч"

Необходими Продукти

  • олио - 4 - 5 с.л.
  • картофи - 3 бр.
  • лук - 1 глава
  • домати - 2 бр, , настъргани
  • ориз - 1 шепа
  • зеленчуци микс - 250 г замразен
  • сол - 1 ч.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • риган
  • магданоз
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В загрято олио се запържва ситно нарязан лук и картофи.

Добавяме настъргани на ренде домати и червения пипер, разбърква се, наливаме 500 мл вода.

Прибавя се миксът от зеленчуци (грах, морков, зелен фасул, царевица, патладжан) и оризът, накрая добавяме и подправките на вкус.

Когато заври, се прехвърля в тавичка и печем, докато остане на мазнина, в загрята фурна 200°C около 25-30 минути до готовност на ориза и картофите.

Сервираме порция постен гювеч поръсен с пресен магданоз.

Добър апетит!

Ако сте в режим на пости, опитайте и другите ни рецепти за постен ориз и постна яхния.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: