Пилешка чорба със зеле и картофи

29/08/2018
Приготвяне10 мин.
Готвене60 мин.
Общо70 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо220
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешките бутчета се сваряват и обезкостяват на малки мръвчици. Запазва се бульонът им.

Картофите се обелват и измиват. Нарязват се на едри парчета.

Зелето се измива. Нарязва се на ситно като за салата. Картофите и зелето се слагат да се варят в бульона от пилешкото. Ако е необходимо, се добавя вода.

Пилешките мръвчици също се добавят. Когато картофите са почти сварени, лукът се почиства и нарязва на ситно.

Прави се запръжка. В тиган се слага малко олио да загрее. Запържва се лукът. Добавя се брашното и доматеното пюре. Непрекъснато се бърка. Добавя се от бульона на чорбата. Когато запръжката е готова, се прибавя към чорбата.

Подправя се със сол и черен пипер.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар