Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Фетучини с Пиле и сос Бешамел

Фетучини с Пиле и сос Бешамел

Яница НиколоваЯница Николова
Мастър Шеф
5393k9423k6
Фетучини с Пиле и сос Бешамел1 / 2
30/08/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • фетучини - 1 пакет
  • пилешко филе - 500 г
  • прясно мляко - 600 мл
  • масло - 100 г
  • брашно - 6 с.л.
  • индийско орехче - 2 ч.л.
  • черен пипер - смлян
  • сол - на вкус
  • зехтин - 6 с.л. или олио
  • пармезан - 20 г или кашкавал, настърган
  • чери доматчета - 10 бр.
  • босилек - пресни листа
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Грил тиган се намазва със зехтин или олио и се слага да се загрява.

Пилешкото се нарязва на хапки, поръсва се с черен пипер и сол на вкус. Запича се на загрятия грил до готовност.

Фетучините се сваряват според указанията на пакета. Соса се приготвя, като в дълбок тиган се разтопява маслото, добавя се брашното.

Разбърква се непрекъснато с дървена лъжица до хомогенна смес, налива се прясно мляко.

Ври около 3-5 минути, след което се овкусява с индийско орехче, черен пипер и сол на вкус.

Към получения сос се прибавя изпеченото филе. В чиния за сервиране се слага от фетучините, а отгоре - от соса.

Поръсва се с пармезан и се декорира с чери доматите и босилек.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: