Начин на приготвяне
Докато заври водата, нарязваме картофите на средни кубчета и морковите на фини кръгчета. Слагаме ги да се варят заедно със златния амарант, тъй като на него също му трябва повече време, за да е напълно сварен.
След малко добавяме към тях на ситно нарязаните лук, тиквичка и червени чушки. После следват граха от буркан и сварената млечна царевица, която прилежно изронваме, запазвайки цялостта на зрънцата, за да е по-красиво.
След като всичко си заври заедно, малко преди да са напълно готови картофите, прибавяме и подправките - шарлан, хималайската сол, смлян черен пипер и кориандър, и накрая на ситно нарязания магданоз.
Много вкусна и красива бистра супа с цветни зеленчуци и златен Амарант, който при сваряване става прозрачен и блещукащ.
Разпределяме в 4 порции и поднасяме с препечен хляб със семена!
Чудно Вкусно!