Начин на приготвяне
Спанакът се оставя да се размрази. Картофите се обелват и измиват. Нарязват се на едри парчета, за да се сварят по-бързо. Слагат се да се варят.
Чесънът се обелва и притиска на пресичка. След като картофът се свари, се отцежда водата. Пасира се на картофено пюре. Добавят се кимионът и индийското орехче. Добавят се чесънът и спанакът. Подправя се със сол и черен пипер на вкус. Обърква се.
Добавя се брашно, колкото сместа да стане подходяща за оформянето на кюфтенца.
В дълбока чинийка се смесват царевично брашно и галета за панировка. С влажни ръце се оформят кюфтенца и се овалват в панировката.
Загрява се повечко мазнина. Кюфтенцата се пържат от двете страни. Изкарват се върху кухненса хартия, за да се отцеди повечето мазнина.
Получават се много сочни и вкусни кюфтенца.