Пилешка кълцаница в було

Сергей АнчевСергей Анчев
Готвач
2292k3423
Пилешка кълцаница в було
Снимка: Сергей Анчев
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
6
"Лакомниците знаят, за каква вкусотия става дума, а вие не се облизвайте, ами запретвайте ръкави и заедно да приготвим пилешка кълцаница в було"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 800 г обезкостено без кожи и сухожилия
  • агнешко було - 6 парчета
  • зелен лук - 1 връзка
  • яйца - 2 бр. размер М
  • зехтин - 2 с.л. висококачествен
  • галета - 2 с.л.
  • чесън - 4 скилидки
  • черен пипер - 1 ч.л. смлян
  • майорана - 1 ч.л. или риган
  • индийско орехче - 1 щипка настъргано
  • чубрица - 1 щипка градинска
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зеленият лук се нарязва на ситно. Скилидките чесън се смачкват и също се наситняват. С остър нож или сатърче се нарязва месото на дребни парченца.

Към него се прибавят лукът, яйцата, зехтинът, галетата, чесънът и подправките. Посолява се и се обърква добре.

Правят се 6 големи кюфтета, които плътно се завиват в парчетата було.

Престоява в хладилника 2-3 часа. Пече се от двете страни на умерено

загрято барбекю, най-добре с капак.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Станислава Вълкова
Станислава Вълкова
Великолепно )
23.09.2018 10:10