Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Кренвиршки»Бързи кренвиршки (Уникални)

Бързи кренвиршки (Уникални)

Бързи кренвиршки (Уникални)
Снимка: Кристиан Александров
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Няма да повярвате колко бързо се изяждат и са ужасно вкусни"

Необходими Продукти

  • брашно - 300 г
  • масло - 50 г меко
  • кисело мляко - 3 с.л.
  • яйца - 1 бр.
  • сол - 1 щипка
  • захар - 1 щипка
  • бакпулвер - 1/2 ч.л.
  • кренвирши - 6 бр.
  • За намазване
  • жълтъци - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа смесваме брашното, бакпулвера, солта и захарта. Добавяме яйцето, киселото мляко и маслото. Омесваме тесто и го оставяме за 10 минути да престои.

След това го разточваме на тънка кора. Нарязваме я на правоъгълници с размери: дължина 14 см и ширина 10 см.

Поставяме в края на всеки правоъгълник по половин кренвирш.

Увиваме тестото около кренвирша на руло, като двете крайчета на парчето кренвирш не трябва да са покрити с тесто.

С остър нож правим малки разрези по диагонал.

Подреждаме кренвиршките в тава, покрита с хартия за печене и отгоре ги намазваме с разбит жълтък.

Печем на 200 градуса 15-20 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: