Начин на приготвяне
Маята се разтваря в хладка вода заедно със захарта. Оставя се да шупне.
Яйцето се разбива и се прибавя към маята. Киселото мляко се угася със содата и се слага и то в купата. Прибавят се олиото и солта.
Започва да се прибавя по малко от пресятото брашното.
От тестото се правят топчета с маса 70-72 г (излязоха при мен 20 бр). Оставя се да втасат 30-40 мин.
Всяко топче се разточва на правоъгълник. В единия край се слага четвърт кренвирш, а надолу тестото се нарязва на лентички. Навива се от кренвирша към лентичките.
Слагат се в намазнена тава. Втасват още 30 мин. Намазват се с разбития жълтък и се поръсват със сусам.
Пекат се за 15-20 минути при 230 градуса.