Начин на приготвяне
От зададените продукти омесваме меко пухкаво тесто.
В подходящ за омесване съд сипваме брашното, правим си кладенче, добавяме 1 по едно останалите съставки (без кренвиршите) и омесваме много добре.
Покриваме и оставяме да втаса около 30 минути.
Готовото отпочинало тесто се прави на малки топченца, колкото големината на юмручето ни.
Удължаваме това тесто (във форма на дълга змия), хващаме с палец и показалец средата на змията и я увиваме, така че след увиване да се получи пространство, където да сложим кренвирша.
За очи използваме много малко парче кренвирш, черен пипер на зърна или каквото друго се сетите.
Намазваме с масло или яйце.
Изпичаме на 200 градуса фурна за около 20 минути.