Пълнозърнести меденки

АнтонияАнтония
Чирак
3332162
Пълнозърнести меденки
Снимка: Антония
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
45 мин.
"Готови сме за всякакви диети, щом вече знаем как се правят и вкусни пълнозърнести меденки"

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр.
  • кафява захар - 1 ч.ч.
  • зехтин - 2/3 ч.ч.
  • мед - 6 с.л.
  • сода бикарбонат - 1ч.л.
  • оцет - 1 ч.л.
  • канела - 1 ч.л.
  • ванилия - 2 бр.
  • пълнозърнесто брашно - 600 г (приблизително)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата и захарта се разбиват до побеляване, добавя се зехтин, содата разтворена с оцет.

Добавяме меда, ванилията и канелата.

Постепенно добавяме брашното, количеството му зависи от големината на яйцата и размера на чаената чаша, която се използва (моята е от 200 мл).

Замесва се меко не лепнещо тесто.

Правят се медени топчета с големината на малък орех, редят се в тава на разстояние и се пекат на 180°C с вентилатор в загрята фурна.

Аз натиснах меденките с чукче за месо - така им придадох по-интересна форма.

Пекат се до леко порозовяване за около 10-15 мин - на пипане пълнозърнестите меденки са мекички. Така остават меки и след изстиване.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: